Därför älskar koreansk hudvård fermenterade ingredienser!

Som många vet är Korea känt för sin fermenterad mat som till exempel Kimchi! Men det är inte endast matingredienser som fermenteras i Korea, det är nämligen även många av deras hudvårdsprodukter från som innehåller just fermenterade ingredienser!

I detta blogginlägg kommer vi gå igenom vad fermenterad hudvård är och dess många fördelar för huden! Vi har även en efterlängtad nyhet från Dr. Ceurecle som vi kommer ge lite extra fokus! 

Vad är fermentering?

Kort och gott kan man säga att fermentering (eller jäsning som det också heter) är en naturlig process där bakterier släpper ut enzymer som bryter ner ingredienserna proteinerna runt dem. Under fermeneringsprocessen kommer ingrediensen naturligt forma aminosyror, vitaminer och antioxidanter som är otroligt fördelaktiga för huden.

Varför är fermentering så fördelaktigt för huden?

  • Fermenteringen ökar potensen (koncentrationen) av ingredienser, särskilt för ingredienser som te och ris. Detta betyder att alla fördelar med en ingrediens blir ännu mer kraftfull! 

  • Fermenteringsprocessen gör också så att större molekyler bryts ner till mindre molekyler vilket möjliggör bättre absorbering av huden.

  • Fermenterade ingredienser är rika på antioxidanter och har antiinflammatoriska effekter som lugnar och jämnar ut huden.

  •  En fermenterad produkt motverkar även dåliga bakterier och främjar god bakteriebildning som kan orsaka acneutbrott. Detta bidrar även till att huden får en starkare skyddsbarriär. 

  • Fermenterade ingredienser blir också naturligt exfolierande, och tar bort döda hudceller för en hälsosam barriär. Detta gör att alla ingredienserna kan penetreras djupare i huden samt att du får en fantastisk lyster och glow! 

  • Fermenterade produkter hämmar bakterietillväxt och ökar hållbarheten". Tänk på hur länge kimchi, yoghurt eller vin håller, till exempel!

Det finns alltså med andra ord otroligt många positiva effekter med fermenterade ingredienser, och en fermenterad ingrediens att kika efter är te!

Fermenterat te! 

Fermenterat te har väldigt mycket antioxidanter och kan hjälpa till att skydda din hud från fria radikaler, vilket förhindrar för tidigt åldrande av huden. Vår nyhet Kombutcha cream från Dr. Ceuracle är en fantastisk kräm som innehåller just fermenterat te!  

Vegan Kombucha Tea Gel Cream 

Vegan Kombucha Tea Gel Cream är en näringsrik, snabbt återfuktande kräm som är formulerat med 20 % fermenterat svart te (Kombucha) som hjälper till att balansera oljeproduktionen och upprätthålla en lysterrik hud. Den innehåller också 58,9% grönt te, som har skyddande antioxidantfördelar samtidigt som det lugnar irritation. Tillsammans ger dessa två kraftingredienser en massa fördelar till huden!

Den vattenliknande och sköna konsistens återfuktar huden snabbt samtidigt som den även absorberas lätt för långvarig återfuktning. Perfekt för alla hudtyper, även en acne- eller kombinerad hud.

Krämen använder man som en kräm efter toner, essence och serum! Ett tips är att lägga ett lite rikare lager av denna på huden innan man går och lägger sig för att få en återfuktande nattmask!

Ett annat tips är att använda den tillsammans med den superpopulära Vegan Kombucha Tea Essence i samma serier som också innehåller just fermenterad kombutcha! 

Det ska bli så roligt att höra vad ni kommer tycka om denna nyhet!  

Lämna kommentar