K-bodycare: hudvård för hela kroppen

K-beauty känner vi mest som hudvård för ansiktet, men hur är det med resten av kroppen? Den blir lätt bortglömd men kan precis som ansiktet ha sina egna behov och besvär och gynnas av extra omtanke och omsorg. 

Oavsett om man vill underhålla sin sommarbränna eller hjälpa en torr vinterhud är återfuktning alltid viktigt, det kan inte nog understrykas och gäller alla hudtyper och tillstånd. Och varför ska man hålla hudvården till endast ansiktet? Åtminstone halsen och dekolletaget rekommenderar vi att man ser efter i sin dagliga rutin som en förlängning av ansiktsvården, kroppsdelar som ju också utsätts för påfrestningar och behöver rengöras och återfuktas. Inte minst bör de också förses med solskydd.

I vårt sortiment hittar du dels rena kroppsprodukter men också multifunktionella produkter som passar såväl ansikte som kropp. Låt oss prata K-bodycare! 

Supple Preparation All-Over Lotion från Klairs

Som namnet antyder är detta en lotion som kan användas till flera saker och områden. I huvudsak är det en parfymfri, mjukgörande kroppskräm som ger långvarig återfuktning utan att kladda, och den sjunker snabbt in i huden. Den passar alla hudtyper, även den mest känsliga huden och de yngre familjemedlemmarna.

Varför inte testa att använda den som en lättare dagkräm för ansiktet, som en handkräm eller för att få styr på yviga, flygiga hårstrån? 

Vegan Kombucha Coffee Bean Body Scrub från Dr. Ceuracle

Här har vi väldoftande och lugnande bodyscrub som genom den härliga kombinationen av återvunna kaffebönor och kombucha varsamt men effektivt exfolierar kroppen genom mikrobubblor som uppstår när skrubben blandas med vatten.

Eftersom den har ett lågt pH-värde avlägsnar den olja och smuts från kroppen utan att torka ut och den är djuprengörande för porer eftersom den innehåller extrakt från växten fjärilsranka. Genom det fermenterade teet kombucha är den rik på probiotika vilket stärker hudbarriären och frigör toxiner.

Vegan Kombucha Tea Creamy Wash Bar från Dr. Ceuracle

Från samma serie som den kaffedoftande bodyscruben hittar vi denna multifunktionella rengöringstvål som passar lika bra för kroppen som för ansiktet och faktiskt även håret där den rengör utan att torka ut. Perfekt och smidig på resan!

Den har en svag, naturlig doft av eukalyptusolja som ger en avslappnande effekt och den rengör och ger mild exfoliering genom AHA-syra som effektivt tar bort döda hudceller. Att den innehåller det probiotikarika kombucha gör att den rengör och återfuktar på djupet och ger näring till huden.

Daily Skin Softening Water och Daily Skin Hydrating Water från Klairs

Vi är vana vid att använda toner till ansiktet för att rengöra och återfukta huden som tidigt steg i vår hudvårdsrutin, men hur är det med toner för kroppen? Från Klaris hittar vi två toners med vattning, tunn konsistens i generös storlek på hela 500 ml per enhet. De passar utmärkt till kroppen; en har mer exfolierande egenskaper och en återfuktar på djupet.

Daily Skin Softening Water exfolierar varsamt huden eftersom den tar bort döda hudceller genom naturlig och mild AHA-syra utan att för den delen torka ut huden. Den är uppfriskande, lugnande och orsakar ingen irritation och passar extra bra för den som upplever igentäppta porer på exempelvis ryggpartiet. 

Daily Skin Hydrating Water ger djupgående och långvarig återfuktning genom bland annat grönt te-vatten. Den absorberas snabbt av huden och passar därför alla hudtyper extra bra under sommarhalvåret, eller den som generellt föredrar en lättare toner.

Använd dem i kombination eller enskilt efter bad/dusch/rengöring för att låsa in fukt i huden innan du använder kroppskräm. Hos oss kan du köpa dem som ett rabatterat kit eller var för sig – de passar utmärkt för ansiktet också!

Rose Quartz Facial Roller och Angel Wing Gua Sha från GLOWiD

Kroppsvård och K-bodycare innefattar förstås också en skön stund för kroppen där verktyg är utmärkta för ändamålet där de också fyller en funktion.

Med en facial roller och gua sha ökar du blodcirkulationen och cellförnyelsen i kroppen, reducerar svullnad genom lymfdränage och ger kroppen en skön massage. Där facial rollern är mer mild och ytlig kan gua shan vara mer djupgående. Använd dem ihop med ett serum, essence eller kräm för att få ett bra glid som inte drar i huden.

Överkropp: Använd över dekolletaget, på ömma muskler i nacken, tinningarna och spända käkar för att lätta på stress och spänningar i kroppen.

Underkropp: Rulla eller dra över svullna vader, spända sätesmuskler eller använd som punktbehandling för att hjälpa kroppen återhämta sig efter ett träningspass.

Multi Cream från CLE

Denna behändiga tub är precis vad det låter som – en multifunktionell kräm! Genom sin rika och lyxiga konsistens går den att använda på alla kroppens områden som är i behov av extra omsorg. En behändig storlek och smidig tub som gör sig bra i handväskan, skrivbordet och nattduksbordet.

Torra armbågar, fnasiga händer, spruckna nagelband, yviga hårtoppar och ansiktet får sig genom denna kräm en ordentlig fuktboost eftersom den innehåller hyaluronsyra, sheasmör och niacinamid. Multi Cream passar alla hudtyper, i synnerhet en torr hud. 

Sheet masks från GLOWiD

En sheet mask är som många vet gjorda för ansiktet med hål för ögon, näsa och mun. Dess engångsförpackning är fylld av en essence som beroende på sort har olika inriktning: återfuktning, lindring, glow, utjämnande av hudton eller motverkande av rynkor. 

När det kommer till GLOWiDs egna sheet masks har vi haft mer än bara ansiktet i åtanke. Förpackningarna innehåller generöst med essence där tanken är att det som inte absorberats i ansiktet gott och väl kan användas till resten av kroppen! 

Efter du lagt din sheet mask på ansiktet, fördela resten av förpackningens essence över kroppen för att ge den en fukt- och glowboost. Använd med fördel innan din kroppskräm! Våra egna sheet masks finns att köpa i 10-pack eller styckvis.

Viimeksi katsotut