7-stegs metoden – senaste hudvårdstrenden från Korea

Den senaste trenden inom K-beauty är den så kallade 7 stegs metoden för toner. Det handlar om att med hjälp av tonern bygga upp en fuktbarriär och näring med flera lager för att få det där naturliga glowet innifrån.

Det viktiga är att använda en toner utan alkohol och som ger mycket fukt och återställer pH-balansen i huden. Traditionellt sett i västvärlden har man sett toner som ett sätt att med hjälp av en bomullsrondell rengöra det sista efter tvätten (ofta innehåller dessa alkohol och ger en torr sträv efterkänsla). Detta medan de koreanska toners som finns på marknaden är inriktade på fukt, lyster och att balansera pH-nivån i huden (de innehåller alltså väldigt sällan alkohol som ju torkar ut huden).

Med hjälp av den tunnare tonern ökar fuktighetsnivån i huden mer effektivt utan tungheten från tjockare krämer eller oljor, eftersom tonern lättare och snabbare sjunker in i huden. Det är också ett sätt som funkar för alla hudtyper och det ger fukt och återställer pH-värdet samtidigt som det ger ett glow och fastare hud.

Det koreanska ordet för toner betyder hud så det handlar om att hitta den naturliga balansen och fukten I huden efter tvätt.

Vi rekommenderar Klairs gentle supple preparation toner som balanserar pH-nivån i huden, återfuktar på djupet, rengör och lugnar samt ger lyster. Den har en lätt rinnande men ändå aningen krämig konsistens som lätt sjunker in i huden. Perfekt för att göra 7-stegs metoden!

 

 

Hur gör man 7-stegsmetoden?

Steg 1. Dubbeltvätta med oljetvätt och skumtvätt

Steg 2. Häll några droppar toner på en bomullsrondell och torka försiktigt av hela ansiktet

Steg 3. Häll några droppar i handflatan och arbeta upp en värme genom att snabbt dra handflatorna mot varandra, massera och klappa sedan in tonern i hela ansiktet.

Steg 4. När tonern torkar och sjunkit in i huden(efter ca 2 minuter), häll ytterligare några droppar i handflatan och fortsätt i ytterligare 6 omgångar.

Nu när det är vår och lite fuktigare i luften kan du på morgonen direkt gå vidare till att använda bb-cream och smink och på kvällen kan du avsluta med en fuktkräm eller nattmask (beroende på hur mycket fukt din hud behöver)

 

Resultatet:

Det funkar faktiskt! Huden blir mjukare, lenare och får mer naturligt glow!:)

 

The post 7-stegs metoden – senaste hudvårdstrenden från Korea appeared first on Glowid.

Senast besökta