Dubbelserum för olika hudvårdsmål!

Min hud (precis som hos de flesta) ändrar behov mellan säsonger men också från vecka till vecka och till och med ibland från dag till dag beroende på yttre och inre faktorer. Därför har jag lärt mig att boosta min rutin med olika produkter anpassade till mitt hudtillstånd snarare än att alltid hålla fast vid exakt samma rutin (har dock en basrutin anpassad efter säsong). Jag kan behöva en särskild kombination när jag får blemmor och porer och en helt annan under vintern (eller när jag testat en produkt min hud reagerat negativt på) då jag lätt blir varm, torr och irriterad i huden och en helt annan variant inför festen när jag vill preppa huden med massor av lyster. Så nu tänkte jag dela med mig av några favoritkombinationer! Här kommer min lilla guide till "dubbelserum" för olika hudvårdsmål. Hoppas det ska ge massa hudvårdsglädje och inspiration!:)

Dubbelserum innebär att man antingen mixar två stycken serum innan applicering, alternativt att man applicerar dem strax efter varandra (layering) och då är en bra tumregel att applicera den tunnaste konsistensen först. Jag förklarar i texten mer i detalj hur man kan använda de olika kombinationerna.

Innan serum appliceras är det otroligt viktigt att man rengjort huden (gärna med dubbelrengöring) och applicerat en återfuktande och pH-balanserande toner först. Tänk också på att huden aldrig ska bli snustorr mellan stegen utan gärna får vara aningens fuktig när du applicerar nästa steg😊 Efter serum fortsätter man med sin fuktkräm och eventuellt nattmask på kvällen och solskydd på morgonen.

Appliceringstips! Värm gärna upp serumet genom att dra handflatorna mot varandra innan applicering, Pressa sedan handflatorna över kinder, haka och panna flera gånger för att serumet ska absorberas optimalt. Och glöm absolut inte halsen och dekolletaget! Något jag lärde mig i Korea är att avsluta med att svepa med händerna nerifrån och uppåt, från dekolletaget upp mot hakan för att jobba emot tyngdlagen och förebygga rynkor på halsen. Massera gärna in serum på sidan av nacken också, även det för att förebygga rynkor på hals och dekolletage. 

Med det sagt, låt oss gå in på alla härliga kombinationer😊

 1. För torr, känslig och glåmig hud som behöver få fukt, näring och lyster. 
Produkter: Klairs Rich Moist Soothing Serum och Klairs Freshly Juiced Vitamin Drops.
  • För mycket känslig hud; mixa på handryggen, 2 pumpar Klairs Rich Moist Soothing Serum med 2 droppar Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop och applicera genom att massera lätt och sedan pressa handflatorna över kinder, haka och panna
  • För normal hud: Applicera först 1-3 droppar Klairs Freshly Juiced Vitamin Drops direkt på huden, vänta en stund och applicera sedan Klairs Rich Moist Soothing Serum.
  1. Glass skin look (jämn hudton med mycket lyster)

  Här är det viktigt att man använder serum, ampoule eller essence som har lysterskapande egenskaper och jämnar ut hudtonen. För att öka på den naturliga lystern i huden, jämna ut hudtonen och även skydda den mot fria radikaler såsom till exempel från solen och avgaser kör jag nu under våren denna kombo som jag älskar! 

   

  Användning: Direkt efter rengöring och toner använder jag Klairs Freshly Juiced Vitamin Drops och fortsätter sedan (vänta någon minut eller 2) med By Wishtrend Polyphenol in Propolis 15% Ampoule. Efter detta är det bara att fortsätta som vanligt med fuktkräm och eventuellt nattmask. Jag brukar även ibland lägga på min sheetmask efter serum eftersom jag tycker att det hjälper ingredienserna att absorberas bättre i huden. En som passar bra med denna kombo är By Wishtrend Natural Vitamin 21.5 Enhancing Sheet Mask. 

  1. För elasitictet och lyster

  Om jag känner mig lite glåmig och trött i huden så brukar jag göra en egen nattmask av denna kombo men den går också bra på morgonen under sminkning (låt det sjunka in länge innan du lägger på smink och använd lite mindre produkt på morgonen)

  Produkter: Hyggee All in One Essence och  Dr. Ceuracle Royal Vita Propolis 33 Ampoule.

  Användning: Mixa 2 pumpar av Hyggee All in One Essence med 1-2 droppar Dr. Ceuracle Royal Vita Propolis 33 Ampoule på handryggen, värm upp mixen genom att dra handflatorna mot varandra snabbt och applicera sedan genom att massera med lätt uppåtgående rörelser och avsluta med att pressa handflatorna över kinder, haka och panna.

  1. För minskade blemmor och porer

  Produkter: Dr. Ceuracle Tea Tree Purifine 95 Essence med By Wishtrend Polyphenol in Propolis 15% Ampoule.

  Användning: Efter rengöring och toner, applicera Dr. Ceuracle Tea Tree Purifine 95 Essence och fortsätt sedan med By Wishtrend Polyphenol in Propolis 15% Ampoule. Lägg gärna en sheetmask såsom Dr. Ceuracle Tea Tree Purifine Soothing Mask och avsluta sedan med fuktkräm.

  1. Lugnande och återfuktande på en känslig hud

  Produkter: Klairs Rich Moist Soothing Serum och Make P:rem Safe Me Relief Moisture Green Ampoule.

  Användning: Applicera först Klairs Rich Moist Soothing Serum och fortsätt sedan med Make P:rem Green Ampoule. Lägg gärna på en kylande sheetmask efter detta, exempelvis Klairs Rich Moist Soothing Tencel Sheet Mask (lägg den gärna i kylen en stund innan anvädning) och avsluta sedan med en fuktkräm.

  1. För dewy look/gwang (daggig lyster innifrån)
  Produkter: Klairs Fundamental Watery Oil Drops med Dr. Ceuracle Royal Vita Propolis 33 Ampoule. Börja med fundamental drops och fortsätt sedan med vita propolis ampoule

   Här kommer också ett litet bonustips på andra kombos som inte är serum men som jag ändå vill dela med mig av😊

   1. Peeling och lermask för babylen hud.

   1-3 gånger i veckan (beroende på hur mycket tid jag har så kör jag denna kombo, tips är att göra det i badet medan man läser en bok eller lyssnar på podcast, storytell eller liknande😊

   Användning: Efter rengöring applicera Klairs Gentle Black Sugar Facial Polish och låt ligga på några minuter som en mask, tillsätt sedan lite vatten och massera försiktigt i små cirklar, skölj av noga med ljummet vatten. Applicera sedan Dr. Ceuracle Jeju Matcha Clay Pack och låt ligga på ca 5 minuter innan du sköljer noga med ljummet vatten. Applicera sedan en toner för att snabbt återfukta och fortsätt sedan med resten av din rutin. Voila, huden kommer vara len som en babyrumpa :)

    1. Toner duo för mjuk hud med lyster

    När jag känner att huden känns fuktfattig, glåmig, trist så kör jag denna kombo för att få till rejäl återfuktning och lugna inflammationer och få liv och lyster i huden.

    Produkter: By Wishtrend Mandelic Acid 5% Skin Prep Water och Klairs Supple Preparation Facial Toner.

     Användning: Efter dubbelrengöring så häller jag några droppar By Wishtrend Mandelic Acid 5% Skin Prep Water på en bomullspad Klairs Toner Mate 2 in 1 Cotton Pads och sveper innifrån och utåt (inte för nära ögonen då den innehåller mild AHA syra). Denna produkt hjälper till att ta bort döda hudceller och ökar cellomsättningshastigheten med hjälp av mandelsyra som också ger mjuk hud, minskar pigmenteringar och lugnar UV skador samt infektioner i huden såsom t.ex. acne.

     Sedan fortsätter jag med Klairs Supple Preparation Facial Toner genom att hälla några droppar i handflatan och värma upp genom att dra handflatorna mot varandra och sedan pressa in tonern genom att försiktigt pressa handflatorna över ansiktet flera gånger. Jag brukar börja med kinderna, sedan hakan och pannan och avsluta kring näsan. Använd med fördel denna även under ögonen.

     Hoppas ni fått inspiration till att använda hudvården på ett nytt sätt och att det ska ge er samma fina reusltat som jag fått ut av dessa kombinationer!

     Ta hand om er och ha en fin helg!

     Kram

     Cecilia

      

      

      

     Senast besökta