K-Beauty monthly updates: Juni Edition - Cooling skincare!

Hej kära Glow Pro’s! Hoppas att ni njuter av sommaren var ni än befinner er! 

Det är äntligen dags för en ny K-beauty uppdatering, och denna gång har vi djupdykt i den koreanska trenden Cooling Skincare. Mitt i sommarens hetta kan vi alla behöva lite extra hjälp för att hålla huden sval och fräsch. GLOWiD har, med hjälp av gedigen research från Korea, grävt fram de bästa koreanska tipsen för att ge din hud den svalkande omsorg den förtjänar.

Sommaren är underbar med sina soliga dagar och varma kvällar, men hettan kan vara påfrestande för huden. Svett, fukt och värme kan få huden att kännas klibbig och irriterad. Lyckligtvis har Korea tagit fram en rad innovativa kylande hudvårdsprodukter, tips och verktyg som kan hjälpa dig att bekämpa sommarens utmaningar.

Så, hur kan vi njuta av våra sommaraktiviteter utan att drabbas av värmeslag? Här kommer K-beauty in i bilden med sina fantastiska kylande hudvårdsprodukter. Har du någonsin upplevt en koreansk sommar? Vi kan säga att luftfuktigheten där är hög! Så kylande hudvård är en nödvändighet för alla som bor där. Låt oss dyka ner i några av de mest populära tipsen och hur de kan hjälpa oss att hålla oss uppfriskade i sommar!

Förvandla kylskåpet till din hudvårds mini-bar!

Visste du att ett av de enklaste och mest effektiva sätten att svalka och revitalisera huden är att förvara dina hudvårdsprodukter i kylen? Det kanske låter enkelt, men fördelarna är många och resultaten är fantastiska.

Kylande sheet masks

Kylande sheet masks är som en frisk fläkt för din hud. De erbjuder en omedelbart uppfriskande känsla som lugnar och revitaliserar trött och överhettad hud. Den svala temperaturen hjälper till att dra samman blodkärlen, vilket minskar rodnad och inflammation från solens strålar. Det är som en mini-spa-behandling hemma, som både lugnar din hud och dina sinnen. Våra favoriter innehåller ingredienser som aloe vera, grönt te och gurka, som alla har naturligt kylande och lugnande egenskaper. Perfekta för en snabb återhämtning efter en lång dag i solen.

Några sommar must have sheet masks:
Sheet masks är utmärkta att förvara i kylen och kan snabbt lindra en irriterad och varm hud efter en dag i solen:

Använd efter rengöring i 10-20 minuter och klappa in resterande essence i huden innan du fortsätter med din rutin.

Gelbaserade Fuktkrämer

När det gäller fuktkrämer under sommaren, är gelbaserade alternativ ett måste. Dessa lätta, vattenbaserade krämer absorberas snabbt av huden och lämnar den återfuktad utan att kännas tung eller klibbig. Ingredienser som hyaluronsyra och björksav hjälper till att bibehålla fukt och kyla ner huden. Förvara din fuktkräm i kylskåpet för en extra kylande boost vid applicering. Ett exempel är Cica Regen 95 Soothing Gel från Dr. Ceuracle, som är perfekt för att lugna och balansera huden samtidigt som den ger intensiv återfuktning och minskar rodnad.

Kylande Mists

En annan favorit för en överhettad hud är ansiktsmist! Dessa kan användas när som helst under dagen för att ge omedelbar svalka och återfuktning. Spraya över ansiktet när du känner dig överhettad för en snabb, uppfriskande känsla. Många av dessa mistar innehåller även lugnande ingredienser som gör dem perfekta för känslig hud. En återkommande favorit är: Hyggee All in One Mist - en perfekt svalkande mist att ha med i väskan eller på skrivbordet och som passar alla hudtyper. Den innehåller essenser från bland annat hyaluronsyra och björksav som jobbar återfuktande och balanserar talgproduktionen. Samtidigt ger den även en fin lyster och lugnar huden. När man sprayar så kommer misten så finfördelat och lätt över ansiktet att den fungerar utmärkt även över smink. Funkar också toppen att använda som toner morgon o kväll efter rengöring.

Kylande Massageverktyg: Cryo Tools och Ice Globes

Vi på GLOWiD älskar att utforska nya hudvårdsverktyg som kan ta din hudvårdsrutin till nästa nivå. Om du älskar koreanska innovationer lika mycket som vi gör, så kommer du älska cryo tools och vår nya GLOWiD Glow & Plump Ice globe.

Cryo Cooling Tool från Dr. Ceuracle är ett kylande verktyg som passar alla hudtyper i behov av snabb lindring. Förvara det i kyl eller frys i minst 3 timmar innan användning. Det kan användas självständigt men fungerar bäst i kombination med en svalkande gel eller sheet mask för att minska friktionen på huden. Om din hud är känslig för direkt kyla, använd verktyget under en kortare tid och förvara det endast i kylskåpet. Applicera försiktigt verktyget mot ansiktet och massera med små cirkulära rörelser.

Glow & Plump Cryo Ice Ball är ett fantastiskt verktyg som inte bara svalkar och kyler ner huden, utan även hjälper till att dämpa svullnad, öka blodcirkulationen och skulptera ansiktet med hjälp av fruset vatten. Den verkar även lugnande på irriterad hud och minskar rodnad. Den optimala hudtemperaturen bör ligga på ca. 31 grader. När denna temperatur ökar, ökar även talgproduktionen och porerna vidgas vid ca. 36,5 grader. Vid högre temperatur ökar risken för fina linjer och åldrande av huden. Detta verktyg hjälper till att motverka detta och har en långvarig kylande effekt på huden.

Fördelar med Glow & Plump Cryo Ice Ball:

  • Hjälper blodcirkulationen
  • Lugnar irriterad hud och minskar rodnad
  • Dämpar svullnad och skulpterar ansiktet
  • Lämplig för alla hudtyper

Integrera Ice Globes i din hudvårdsrutin

Ice globes är verkligen en game-changer i hudvård. Här är några exempel på tillfällen som du kan använda den:

  1. Morgonuppfriskning: Minska morgonpuffighet och väck huden till liv innan du applicerar makeup eller din dagliga hudvårdsrutin.
  2. Efter träningspasset: Efter träning kan ice globes ge lindring och minska rodnad som kan uppstå efter intensiv träning.
  3. Make up prep: Använd ice globes som ett steg före makeup för att skapa en jämnare bas och förbättra hållbarheten på din foundation.
  4. Avslappnande kvällsritual: Avsluta dagen med en avkopplande ice globes-massage för att minska stress och främja hudens återhämtning över natten.

Ice globes fungerar genom att stimulera blodcirkulationen, minska inflammation och öka hudens elasticitet genom den svalkande effekten. Denna kombination av kyla och massage främjar även lymfatisk dränering, vilket hjälper till att avlägsna toxiner och överskott av vätska från huden.

Hoppas att du ska älska alla våra kylande tips! Remember to stay cool this summer! 🧊

xx, 

GLOWiD Team

Senast besökta