Korean Lunar New Year "Seollal" 2024!

Seollal- en festlig period av tradition och förnyelse!

Lunar New Year, eller Seollal som det kallas på koreanska, markerar den första dagen i det nya året enligt månkalendern. Det är en tid för att hedra traditioner, umgås med familj och förbereda sig för en fräsch start. Här tar vi en närmare titt på hur denna högtid firas i Korea och hur den blandas med skönhetsvärlden, särskilt genom K-beauty!

Högtidens Höjdpunkter: "Cha-Rye", "Dduk-gook" och "Hanbok".

På Seollal har koreaner vanligtvis tre dagars ledighet. Den första dagen av det nya året ägnas traditionellt åt en minnesceremoni för förfäderna, känd som Cha-Rye. Under denna ceremoni arrangeras mat och dryck på ett altare tillägnat förfäderna, med den äldsta familjemedlemmen som leder ritualen. En rituell bugning som kallas "Sebae" utförs av de yngsta familjemedlemmarna för att visa respekt och överföra nyårshälsningar till äldre släktingar.

En speciell rätt som förknippas med Seollal är "Dduk-gook", en riskakssoppa. Man tror att soppan gör människor ett år äldre, och det är inte ovanligt att barn försöker äta fler skålar för att bli vuxna fortare. Riskakorna i soppan är formade som mynt för att bringa lycka och god välfärd. Familjer samlas för att njuta tillsammans av maten som består av riskakssoppan, "Pa-jeon" koreanska pannkakor gjorda på vårlök, "Galbijjim" biffrevbensspjäll och dumplings med mera.

I vänstra hörnet ser ni riskakssoppan, som oftast äts på morgonen av Seollal.

"Pa-jeon" en pannkaka gjord på vårlök bland annat.

"Galbijjim" revbensspjäll gjord på biff, mums!

Traditionell klädsel

Många bär också traditionella kläder så kallad "Hanbok", för att fira tillfället. Vanligast är att nygifta par och småbarn bär denna traditionella klädsel. Barnen och tonåringar spelar oftast tradionella Koreanska spel som kallas för "Kong-gi" och "Yoot".

 

Förhållandet till K-Beauty: hudvård och förnyelse

Inför nya året riktas extra uppmärksamhet på att optimera hudens hälsa genom användning av hudvård och sheet masks för att förnya huden.

  1. Skönhetsevenemang och -festliga kampanjer: Under denna tid anordnar många varumärken olika evenemang och kampanjer. Specialrabatter, presenter och mini-set erbjuds för att göra skönhetsprodukter mer tillgängliga och för att förmedla en känsla av firande. Ni har säkert inte missat att vi denna vecka erbjuder 25% rabatt på utvalda produktkategorier som för tillfället trendar. Upptäck toner pads, cleansing balms, sheet masks och produkter med cica just nu!

  2. Nytt år, ny hudvård: Lunar New Year markerar början på ett nytt år, vilket inspirerar många att ägna extra uppmärksamhet åt sin hudvårdsrutin. K-Beauty erbjuder produkter som fokuserar på hudens hälsa och ger möjlighet att börja det nya året med en fräsch lyster.

  3. Uppljusande sheet masks: Det är vanligt att man preppar sin hud med uppljusande sheet masks med "brightening" effekt för att få så strålande hud som möjligt inför firandet. Spana till exempel in dessa tre brightening sheet masks från vårt sortiment. Saturday Skin Spotlight Sheet mask, By Wishtrend Natural Vitamin 21.5 Enhancing Sheet Mask, GLOWiD Glow & Plump Sheet Mask 💖

Sammanfattning

Lunar New Year i Korea är en helig tid för familjer, där traditionella ritualer och mat delas för att stärka familjen. Samtidigt integreras skönhetsvärlden genom K-beauty, som erbjuder produkter och evenemang som speglar det förflutnas traditioner och nutidens skönhetsstandarder.

Så under Lunar New Year får skönhet och tradition mötas på ett meningsfullt sätt, och det blir en tid för förnyelse och fräsch start för både själen och huden. Att blanda det gamla med det nya, både i traditioner och skönhetsrutiner, skapar en harmoni som ger en meningsfull och minnesvärd start på det nya året.

Vi hoppas ni lärt er något nytt om denna koreanska högtid och vill fira den med oss på GLOWiD! <3 Kram önskar hela teamet!

Senast besökta