Serum med C-vitamin jämnar ut och ger lyster

Underbara C-vitamin! Det är immunförsvarsstärkande och antiinflammatoriskt och hittas i de flesta frukter och grönsaker och är också känt under namnet askorbinsyra. Det gör sig också gott på huden genom hudvårdsprodukter som boostats med denna härliga vitamin och antioxidant!

Det kommer med en rad fördelar för huden där några av de främsta är:

  • Stimulerar kollagenproduktionen vilket är viktigt för att underhålla hudens spänst och elasticitet
  • Därmed förebygger och reducerar det fina linjer och rynkor
  • Jämnar ut hudtonen vilket hjälper dig med hyperpigmentering och bruna fläckar
  • Jämnar ut hudstrukturen vilket hjälper den med ojämn textur och ärr
  • Neutraliserar fria radikaler (t.ex. avgaser, skadlig strålning) som annars orsakar oxidativ stress på huden och gör att den åldras i förtid

Allt detta gör att huden får en naturlig och hälsosam härlig lyster som livar upp vilken glåmig hud som helst!

En av de vanligaste C-vitaminsprodukterna är serum – låt oss gå igenom vilka vi har här på GLOWiD och hitta det som passar dig och din hud allra bäst! Om du vill påminnas om var i rutinen du bäst använder ditt serum hittar du vår 10-stegsrutin här.

Två saker att komma ihåg när det gäller C-vitaminserum är att förvara det mörkt och svalt, eftersom det är ljuskänsligt och förlorar med tiden sin effekt om det exponeras för alltför mycket ljus. Det andra är att man inom den koreanska hudvårdsrutinen rekommenderar att använda det på kvällen eftersom det är en aktiv produkt.

Nyhet! Radiance Boosting C-Capsule Serum från Make p:rem

Det nyaste tillskottet i vårt sortiment är detta serum med lätt konsistens som effektivt behandlar mörka fläckar och ojämn hudton. Det innehåller små mikrokapslar med extrakt från apelsin, C-vitaminderivat (som gör det snällare mot huden än askorbinsyra) och E-vitamin.

Dessutom innehåller det niacinamide vilket förstärker hudens elasticitet och gör att porer drar ihop sig och blir mindre synliga!

Det passar alla hudtyper, även den allra känsligaste, och har bevisad effekt att förbättra ojämn hudton och mörka fläckar med 44,3% efter fyra veckors regelbunden användning. Vill du ha en återfuktad hud med mycket lyster och daggig finish är detta serumet för dig!

Vitamin C Elixir från CLE

Här har vi en så kallad serumhybrid eftersom den innehåller både serum och olja! Det gör att den har två skikt som blandas genom att skaka flaskan innan applicering, där det övre skiktet består av sötmandelolja, jojobaolja, rosa canina-olja och phytosqualan. Det undre skiktet innehåller 11% rent C-vitamin, vitamin B6 samt aminosyror och ferulsyra som skyddar och jämnar ut huden. 

Extra perfekt under vinterhalvåret där oljorna ger rik, djup återfuktning och näring ihop med C-vitaminet som ger matt, trött och glåmig hud lyster och glow!

Freshly Juiced Vitamin Drop från Klairs 

Denna klassiker till serum innehåller en lägre mängd C-vitamin som gör att den passar även den allra känsligaste. Konsistensen är både rik och lätt på samma gång vilket gör att den snabbt sjunker in i huden och ger långvarig återfuktning.

Den ger omedelbart glow samtidigt som långvarig användning ger den där härliga, friska lystern. 

Ihop med Freshly Juiced Vitamin E Mask får den en extra skjuts och effekt eftersom C- och E-vitamin boostar effekten av varandra för jämnare hudton och mycket glow! Finns att köpa som kit här.

Senast besökta