Vad är skillnaderna på rengöringsbalm och rengöringolja?

Rengöringsolja eller rengöringsbalm? Vad föredrar du?

När det kommer till det första steget i dubbelrengöringsrutinen kan man använda sig av antingen en rengöringsolja eller ett rengöringsbalm, men är det egentligen någon skillad på dessa två produkter? Låt oss ta reda på det.

Kort och gott så är det ingen större skillnad rent resultatmässigt på ett balm och en olja. Båda verkar effektivt rengörande och upplösande på make-up, SPF, smuts och fett. Så enkelt förklarat är det en smaksak vad man föredrar. Däremot har de olika konsistens samt för och nackdelar som kan vara bra att ha i åtanke.

Rengöringsbalm

Ett rengöringsbalm är av fast konsistens i rumstemperatur, de har en smörig eller vaxliknande konsistens som smälter till en olja i kontakt med värme och friktion från dina händer. Vid applicering av ljummet vatten omvandlas oljan till en vit mjölkig konsistens som tar med sig smink, spf och smuts bort från huden när det sköljs av med vatten.
Applicera cirka en ärtas storlek av balmet i dina handflator och värm upp produkten innan du applicerar den på ditt ansikte.

+ Ett balm är enklare att resa med då det inte finns någon risk för att produkten läcker ut i väskan på samma sätt som en olja.

- Ett balm är mindre hygieniskt då det exponeras varje gång man ska använda produkten, och om man tappar bort spateln är det lätt att gå in med fingrarna som kan sprida bakterier i produkten. Nu förutsätter vi att dina händer alltid är tvättade innan du rengör ditt ansikte.

- Ett balm tar oftast slut fortare än en olja.

Tips! Använd en ren tops för att skopa upp rengöringsbalmet om du tappat bort din spatel.

Denna vecka hittar ni alla rengöringsbalm på 25% rabatt för att fira Korean Lunar New Year! 

Rengöringsolja

En olja är flytande i rumstemperatur och ser likadan ut hela tiden utom när man börjar emulgera upp den med ljummet vatten då det bildar en vit mjölkig konsistens. Applicera 1-2 pump i dina handflator, värm upp produkten och börja massera in den i huden för att rengöra bort från make up, spf, smuts och fett.

+ En olja är mer hygienisk då den alltid är försluten och skyddad från syre och potentiella verktyg/fingrar som kan bära på bakterier.

+ En olja räcker oftast något längre än ett balm.

- En olja är svårare att resa med då den riskerar att läcka om den inte försluts ordentligt.

Här hittar du våra rengöringsoljor!

Det var de mest påtagliga skillnaderna på dessa två produkter. Vad föredrar du? Rengöringsbalm eller rengöringsolja? Vi har lagt märke till att ni är många som söker efter just "balm" på vår hemsida, glöm inte att aldrig tveka på att höra av dig till oss om du har frågor gällande produkter, ingredienser, din hudtyp etc. Mejla oss på info@glowid.se så hjälper vi dig vidare!

Kram önskar team GLOWiD! 💖

Senast besökta