Box Full Of Seoul Winter Edition

Box Full Of Seoul är tillbaka med en härlig mix av vinterns must have produkter.  Med allt från tidigare favoriter till härliga nyheter är det är box värd att kika in.

Under de kallare månaderna behöver huden ofta lite mer närande och vårdande produkter för att bibehålla optimal fuktbalans. I boxen hittar man bland annat Balancium comfort ceramide cream från Cosrx som är en riktig räddare i nöden för en vintertorr hud.

Balancium comfort ceramide cream är formulerad med 3 olika typer av ceramider som hjälper till att reparera och stärka hudens barriär. Huden består av över 50 % ceramider som är naturliga byggstenar och fungerar lite som ett murbruk då det hjälper till att hålla ihop hudcellerna och därmed verkar skyddande för huden. Ceramider är en typ av lipid och huden producerar ceramider i stratum corneum, (det översta lagret av epidermis).

Precis som kollagen och elastin produktionen så är ceramider en ingrediens som även minskar i samband med åldrande eller när huden utsätts för miljöpåfrestningar som fria radikaler samt uv exponering.  Det kan leda till att hudens barriär blir nedsatt och försvagad vilket ofta kan resultera i att huden blir irriterad, får rodnad och man kan känna sig stram och torr. Har man fått en nedsatt barriär är det viktigt att man ger huden dom bästa förutsättningarna för att den ska kunna reparera sig och då undviker sina aktivare produkter. Genom att man använder sig av hudvårdsprodukter som innehåller ceramider kan man då hjälpa till att förbättra eller förhindra att den blir nedsatt. Ceramider är en vårande ingrediens som passar alla hudtyper och passar perfekt under vintern när huden utsätts för kallare temperatur.

Krämen innehåller även lugnande centella asiatika som verkar antiinflammatoriskt vilket är passande för en reaktiv hud. Den innehåller även niacinamid som verkar balanserande för huden.

I boxen hittar man även 2 stycken av sheetmasken glow & plump som är en återfuktande och lystergivande mask som även jobbar på fina linjer. Arken ligger i en återfuktande essence som består av bland annat hyaluronsyra, propolis extrakt och vitamin e. Vi hittar även retinyl palmitat som är ett derivat av vitamin A. Vitamin A är en cellkommunicerande ingrediens som boostar hudens kollagen & elastinproduktion. Den får med förenklat sätt att äldre hudceller agera yngre och jobbar på hudens spänst och fina linjer.

Glow & plump sheetmask innehåller även peptiden hexapetide-8 som även kallas för botoxpeptiden. Peptider är liksom vitamin A en cellkommunicerande ingrediens och jobbar på hudens spänst och fina linjer.

Nu till två nyheter!

Glowids egna hårband är äntligen tillbaka i ny uppdaterad design. En användbar accessoar som hjälper till att hålla håret borta från ansiktet när man gör sin hudvårdsrutin. Den går enkelt att justera till önskad storlek och självklart med Glowid loggan i rosa nyans.

En annan nyhet som återfinns i boxen är Hyggees Chamomille treatment balm. Det är ett vårdande och lugnande multifunktionellt treatment som kan appliceras som fuktkräm i hela ansiktet för att lugna en stressad hud eller använda partiellt på irriterade områden som behöver lite extra omvårdnad & som spottreatment.   Den passar även att lägga som en vårdande nattmask (tips att kombinera med hyggees relief chamomill mist för en extra lugnande effekt.) Balmet kommer i en smidig tubförpackning på 30 ml som bidrar till smidig och hygienisk applicering.

Några nyckelingredienser i produkten är:

  • Chamomill extrakt som lugnar en irriterad & inflammerad hud
  • Panthenol (Vitamin b5) en närande och reparerande ingrediens som även förhindrar fuktförlust
  • 4-Terpineol som har antiseptiska & antinflammatoriska egenskaper & lindrar klåda och irriation
  • Green calming complex som är ett lugnande komplex bestående av bland annat centella asiatika som har antiinflammatoriska egenkaper
  • Azulene utvinns ur chamomillolja och lugnar en irriterad, inflammerad hud

 Förutom vårdande hudvårdprodukter återfinns även några favoriter till håret.

Scalp dx scaling schampoo är ett multifunktionellt schampoo som passar bra för en irriterad & kliande skalp och hjälper till att minska håravfall. Den är formulerad med Follikusan DP som är en patenterad ingrediens som hjälper till att stärka hårbotten. Schampoot innehåller även exfoliernade salisylsyra (Bha) samt mjölksyra (Aha) samt kylande menthol som ger en svalkande känsla vid schampoonering. Den innehåller även niacinamid och vegetabiliska ingredienser som lugnande kamomill.

Även scalp dx treatment som är i samma serie som schampoot hittar vi i boxen.

Det är en vårdande hårbehandling som bistår håret med näring, glans och ger en lugnande och svalkande känsla för hårbotten. Produkten motverkar även håravfall och innehåller exfolierande pha syra. Ingrediensen Follikusan DP återfinns även här som hjälper till att stärka hårbotten.

Det var lite information om vinterns Box Full Of Seoul.

Hoppas ni ska gilla den lika mycket som oss! <3

 

Senast besökta