Våra bästa julklappstips för alla hudtyper

Oavsett hudtyp och hudtillstånd har vi på GLOWiD något för dig och den du vill skämma bort med hudvård i jul! Om du inte riktigt vet vad du vill ge bort till dig själv eller din vän, partner eller familjemedlem så har vi här tagit fram våra bästa julklappstips för alla hudtyper!

Blandad hud/kombinerad hud

En kombinerad hudtyp tampas ofta med att ha både torra och fetare partier i ansiktet, och skiftande behov. Det är också den vanligaste hudtypen, och den kräver sin lilla strategi! Man upplever ofta också att man har större porer, får blemmor och finnar emellanåt samtidigt som exempelvis kinderna kan vara områden som är åt det torrare hållet.

Fokusera på att punktbehandla de olika områdena, och att balansera huden generellt! 

Julklappstips:

 • Ge huden en mild exfoliering med enzymrengöringarna 

  Pro Balance Morning Enzyme Wash och Pro Balance Night Enzyme Wash i pulverform från Dr. Ceuracle – en för morgon och en för kvällen, att använda efter oljerengöring! Perfekt även på resan eftersom de inte innehåller någon vätska, utan blandas med vatten i handen vid användning.

 • Pro Balance Biotics Cleansing Pad från Dr. Ceuracle fokuserar på att balansera pH-balansen i huden och reglera talgproduktionen. Dessa pads kan användas efter rengöring som en kompletterande form av exfoliering, där probiotika stärker hudbarriären.

 •  Two In One Poreless Power Liquid från COSRX är en toner som är sammandragande för porerna genom sin lätt kylande effekt, samtidigt som den innehåller BHA vilket löser upp tilltäppta porer. Porslinshy, ja tack!

 •  Fuktkrämen Vitamin Tree Water Gel från I'm From har en skön gelformula, och egenskaper som minskar utseendet av förstorade porer samtidigt som den jämnar ut hudtonen genom eftersom den innehåller niacinamid. 

 • Punktbehandla finnar över natten med den lugnande krämen AC Collection Ultimate Spot Cream från COSRX! Varva med att behandla de mest envisa finnarna med så kallade akneplåster, som Pimple Master Patch Original Fit, också från COSRX. 

Fet och aknebenägen hud

Den som har en fet hud har säkert stött på det förlegade tipset om att torka ut huden, men det stämmer inte! Den behöver istället balanseras och återfuktas för att reglera talgproduktion och talgöverskott, vilket huden istället kommer producera mer av när den torkas ut. 

Fokusera på djuprengöring och återfuktande produkter som stärker och balanserar huden, och produkter med antiinflammatoriska egenskaper för att på sikt motverka uppkomsten av finnar och akne.

Julklappstips:

 • Återfukta huden efter rengöring med en lätt toner, som Daily Skin Hydrating Water från Klairs som har högt innehåll av grönt te-vatten vilket lugnar huden – dess generösa storlek gör att den också räcker för att använda även på exempelvis ryggpartiet som också är ett vanligt ställe för uppkomst av finnar
 • I Quad Active Boosting Essence från By Wishtrend hittar vi bland annat ingrediensen propolis som har antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper vilket är utmärkt för en fet hudtyp som behöver extra fukt, näring och motståndskraft
 • 5α Control Clearing Cleansing Foam från Dr. Ceuracle är den vattenbaserade rengöringen som effektivt avlägsnar överskottstalg, tar bort döda hudceller och balanserar en hud i mycket obalans

 • I samma serie som rengöringen finns det fysikaliska solskyddet 5a Control No-Sebum Sun Lotion som kontrollerar talg- och oljenivån i huden samtidigt som den är klibbfri och mattar ner glansig och fet hud 

 • Relief Chamomile Mask från Hyggee är en svalkande gelmask som även den har effekt på en hud med överskott av talg, utöver att den är lugnande och bidrar till att långsiktigt stärka hudbarriären

Mogen hud

En mogen hud upplever ofta rynkor och fina linjer, och med åldern kanske också en ökad torrhet eftersom hormonella förändringar kan göra huden fuktfattig. För en mogen hud är aktiva ingredienser passande, och även produkter som jobbar på att öka elasticiteten och spänsten i huden.

Ett sätt att motverka och förebygga fina linjer och rynkor är att inte glömma vikten av SPF. Solskador är den vanligaste anledningen till att huden åldras i förtid, och kan som bekant leda till allvarliga konsekvenser och permanenta skador på huden.

Julklappstips:

 • Ginseng Serum från I'm From som är rik på antioxidanter vilket skyddar huden mot yttre påfrestningar, samtidigt som ginseng ökar blodcirkulationen vilket ger huden mer lyster. Den har utjämnande egenskaper och förbättrar elasticiteten för trött hud!
 • Royal Vita Propolis 33 Capsule Eye Cream från Dr. Ceuracle är en ögonkräm som innehåller kollagenkapslar som motverkar ålderstecken och fina linjer kring ögonen, samtidigt som den är återfuktande och har en uppljusande effekt för mörka ringar

 • Från I'm From är Honey Mask en väldoftande, ljuvlig ansiktsmask med en konsistens som påminner om honung. Den är lugnande och läkande för huden och förbättrar elasticiteten, samtidigt som den är milt exfolierande och lämnar huden mjuk och smidig.
 • Vill man åt både lyster och en uppstramande effekt inför en fest eller efter en lång arbetsdag är sheet masken Comfort Me Firming Hole Mask från Make p:rem en perfekt del av hudvårdsrutinen!
 • Pure VC Mellight Cream från Dr. Ceuracle är full av C-vitamin och antioxidanter som motverkar ålderstecken och fina linjer och jämnar ut hudtonen som dessutom får en lysterboost! 

Torr hud

Den som har en torr hud har generellt en brist på fukt och fett, kan vara åt det känsligare hållet och reagera på torr luft och kyla samt starka och aktiva hudvårdsprodukter. Huden kan upplevas som stram och fysiskt torr med fjällande hud. 

Nyckelord är att fokusera på rikare konsistenser, fuktrika produkter och en mild exfoliering som tar bort döda hudceller och fjällande hud så att hudvårdsprodukterna bättre kan sjunka in.

Julklappstips:

 • Den vattenbaserade rengöringen Safe Me Relief Moisture Cleansing Foam från Make p:rem rengör effektivt, återfuktar och stärker hudbarriären
 • Ansiktsmasken Ganghwa Rice Granule Pack från Dr. Ceuracle exfolierar milt, ger huden näring med hjälp av vitaminer och ceramider som låser in fukt i huden
 • All In One Cream från Hyggee är en fuktkräm som genom vegetabiliska oljor låser in fukten i huden och långsiktigt stärker hudbarriären och har en något rikare konsistens utan att kännas för fet

 • Serumet Hydrium Triple Hyaluronic Moisture Ampoule från COSRX ger djup återfuktning genom sina många hyaluronsyror med förmåga att binda och bibehålla fukten i huden. Med sina antiinflammatoriska egenskaper lämpar den sig extra bra för torra, flagnande partier!
 • Hyal Reyouth Moist Sun från Dr. Ceuracle är solskyddet med SPF50 som har en serumliknande konsistens och som är djupåterfuktande. Bara för att det är vinter ska man inte glömma bort att använda solskydd, strålningen når oss ändå!

Känslig hud

En känslig hudtyp behöver milda produkter med lugnande ingredienser eftersom man lätt upplever rodnad, irritation och att huden reagerar på både värme och kyla. Oavsett om den känsliga huden är torr eller åt det oljigare hållet är det alltså snälla produkter som är i fokus som lindrar irritation och rodnad.

Julklappstips:

 • Safe Me Relief Moisture Cream från Make p:rem är en lätt fuktkräm med endast 12 ingredienser och är framtagen för den allra känsligaste huden som behöver omsorg i form av lugnande och stärkande ingredienser

 • All In One Cleansing Water från Hyggee är ett milt rengöringsvatten som effektivt tar bort smuts, makeup och andra orenheter. Det har ett lågt pH-värde anpassat för känslig hud och stärker hudbarriären, samtidigt som det är återfuktande.

 • Från Dr. Ceuracle hittar vi PLC Erystop Gel, en gel som omedelbart lindrar och lugnar irriterad, skadad och varm hud. Passar den allra känsligaste huden som behöver något snabblindrande för både ansikte och kropp, t.ex. om man har rosacea.
 • Ge huden en lyxig ansiktsmask i form av Ultra Nourishing Rice Overnight Spa Mask från COSRX, som dessutom kan användas som fuktkräm eller varför inte som rengöring? Den är mjukgörande, utjämnande och lämnar huden både len och smidig!
 • Ge huden mild exfoliering och en skonsam rengöring utan irritation med rengöringspadsen One Step Green Hero Calming Pad från COSRX som genom att de innehåller hela 75% grönt te-vatten gör dem mycket lugnande

Lycka till med julklappshandlingen! 

Senast besökta