Koreansk hårvård - next level nyheter från La'dor!

Det koreanska hårvårdsmärket tar GLOWiD med storm och levererar nyheter efter nyheter på löpande band!

Hårvård har verkligen dominerat beauty-marknaden 2023, håret är här för att stanna och La'dor är verkligen ett varumärke som är unikt i sitt slag. Med fokus på hårbotten med salongsresultat i ditt egna hem förgyller dessa produkter både håret, skalpen och ditt badrumsskåp, för ska vi vara helt ärliga är deras förpackningar otroligt lyxiga och vackra!

Vilka är La'dor?

La'dor lanserades 2007 i Seoul, Korea och är ett professionellt hårvårdsmärke med ett brett utbud av salongsprodukter framtagna för att behandla
olika hårtyper och problem med hårbotten. Produkterna är utformade för att enkelt kunna användas hemma och samtidigt ge ett professionellt frisörresultat!

Vilka nyheter har landat hos oss? 

Det är allt från djuprengörande och färgbevarande shampoon, hårbottenstimulerande treatments, fuktgivande hårserum, massageverktyg och silikonfria- och parfymerade håroljor! Låt oss gå igenom produkterna var för sig för att lära känna dem bättre!

C-tox Clay-serien.

Varför lera i håret?

Lermasker till ansiktet är de flesta av oss kanske redan bekanta med, men lera i håret är något nytt. Koreansk hårvård börjar ta världen med storm likt hudvården med dess innovativa ingredienser och produkter och faktum med att hårbotten ses som en förlängning av huden i ansiktet, enda skillnaden är ju att hårbotten karaktäriseras av grövre hårfolliklar och hårstrån som skyddar skalpen.

Hår består av främst av proteinet keratin och bildas i hudcellerna och mynnar ut genom hårfollikeln. Nyckeln till hälsosamt hår och hårväxt, oavsett om det är långt eller kort börjar därför med hårbotten.

Lera är en ingrediens som använts sedan urminnes tider av både människor och djur för att skydda, läka och mjukgöra huden men också för att absorbera överflödig vätska när det torkar. När lera torkar och stelnar och absorberar det olja och verkar porsammandragande och passar därför den oljiga eller aknebenägna huden.

Kaolinleran som används i La'dors C-tox Clay Shampoo och Treatment absorberar olja, förfinar porer och lindrar acne men även om du inte lider av dessa tillstånd i hårbotten är det allmänt djuprengörande på skalpen och lämnar den fräsch och ren. Det normaliserar pH-balansen i skalpen och främjar en friskare hårväxt.

Den mörkt grå färgen kommer från Träkolspulver vilket extraherar orenheter och har en detoxande och en effektiv renande effekt.

Ingredienserna är naturligt mörkgråa vilket ger produkteran dess grå och silvriga nyans, inga tillsatta färgämnen!

C-Tox Clay Shampoo

För vem? Detta shampoo passar framförallt en hårbotten och hår i behov av djuprengöring med en detoxande effekt. Om du som många andra upplever att hårbotten snabbt blir fet och kontrar med torrschampoo var och varannan dag är ett detox-shampoo en produkt att addera till din hårrutin!

Vad innehåller det? Utöver lera och kol innehåller shampoot även exfolierande och djuprengörande AHA-syror som tar bort döda hudceller i skalpen och gör att efterföljande treatments kan penetrera lättare.

Hur känns produkten? Shampoot rekommenderas att löddras upp mellan händerna innan det appliceras i hårbottten. Det löddrar upp snabbt och rikligt utan att torka ut. Med en doft av apelsin, citron, grapefrukt blandat med mysk, eukalyptus och amber.

Tips! Vi rekommenderar att shamponera håret minst 2 gånger likt din dubbelrengöring för att verkligen garantera en ren och frisk hårbotten.

Läs mer här.

C-Tox Clay Treatment

Nu vidare till en intressant produkt som många kanske misstar för ett balsam. Men nej, denna produkt är avsedd för både din skalp och längder! Applicera denna produkt i rent och handdukstorkat hår som en mask och låt verka 10-20 minuter. Skölj sedan ur med ljummet vatten!

För vem? Denna produkt är avsedd för alla hud och hårtyper men passar framförallt dig med kombinerad hudtyp som lätt upplever att håret blir oljigt snabbt. Det rekommenderas även till dig som lätt får finnar i skalpen eller upplever irritation och klåda!

Hur känns produkten? Produkten är mjuk och följsam som en inpackning och stelnar inte till. Produkten lämnar inte hårbotten eller längderna oljiga eller tunga! Den har en lätt doft av apelsin, citron, grapefrukt, liljekonvalj, ros, jasmin, gröna toner och eukalyptus, och basnoter av mysk och ambra.

Vad innehåller den? Utöver kaolinlera och kolpulver innehåller denna treatment marina extrakt som laminaria, tång och tångextrakt som fräschar upp och håller håret återfuktat, medan havsvatten, gurkmejaextrakt och planktonextrakt mättar håret med viktiga näringsämnen och lämnar det mjukt och skyddat.

Läs mer här.

 

Massera mera!

Ett skalpmassageverktyg gör att hårbotten får stimulans genom den ökade blodcirkulationen som syresätter hud och hårcellerna. Det är gjort i ett enda stycke vilket gör att det inte finns håligheter eller andra utrymmen för smuts och bakterier.

Denna massageborste är perfekt för dig som t.ex. upplever en kliande hårbotten. Den kan användas dagligen och hjälper till att avlägsna smuts, mjäll och döda hudceller från hårbotten. 

Passar alla hårtyper i både torrt och blött hår. 

 

Silverinpackning för färgbehandlat hår!

För vem? La'dors "Anti-yellow" shampoo blev populärt och nu är även en "Anti-yellow treatment" här! Det är en kompletterande färgbehandling som neutraliserar gula toner av blekt hår, förhindrar hårfärgen från att blekna samtidigt som den förbättrar livfullheten i hårfärgen. Perfekt för färgbehandlade brunetter som inte vill att håret ska dra åt det röda/varma hållet!

Applicera denna i handdukstorkat hår och låt verka minst 5-10 minuter eller låt det sitta i ännu längre för mer askig nyans!

Vad innehåller den? produkten innehåller lila pigment vilket är kontrastfärgen till gult. Det vill säga om du har gula, röda eller orangea toner i ditt hår som du vill motverka ska du satsa på ett kontrasterande shampoo och balsam!

Hur känns den? Håret blir otroligt mjukt och följsamt efter urskölning och torkning, använd som boostande kur när håret känns torrt och livlöst!

Fuktserum för håret!

För vem? Precis som huden behöver håret fukt! Wonder Full Hair Serum är ett vattenbaserat serum med en textur som en hydragel som återfuktar håret och hjälper till att skapa glansigt, livfullt hår genom att bilda en fuktgivande, utjämnande beläggning på hårstrået. Sjunker smidigt in i håret utan att lämna en tung finish. En perfekt produkt att applicera i fuktigt hår för att binda till extra fukt! 

Vad innehåller den? Innehåller bland annat glycerin och hyaluronsyra som mjukgör och binder sig till fukt för smidighet och glans!

Denna produkt ersätter den tidigare Miracle Soothing Serum från La'dor och har tagits fram som en förbättrad ersättare. Applicera efter hårtvätt i handdukstorkat hår. Ta en lämplig mängd och krama försiktigt in i topparna, speciellt på torrt och skadat hår. 

Hur känns den? Som en lättapplicerad och snabbabsorberad gel som inte tynger ner håret. Doftar otroligt gott!

Silikonfri hårolja för "wet-look"!

 

För vem? Polish Oil är en naturlig glänsande styling av framförallt vått hår. Passar för alla olika hårtyper och frisyrer. Går även att applicera i torrt hår, ta då en lagom mängd och fokusera på topparna.

Vad innehåller den? Denna hårolja är framtagen för att uppnå en look av vått hår, vilket ger en glansig och sammetslen struktur. Den är helt fri från silikoner, och berikad med en botanisk blandning av naturliga oljor, som riskli, sojaböna, safflorfrö, jojobafrö, solrosfrö, oliv, avokado, druvkärnolja och aprikoskärnolja. Den verkar närande och hjälper till att skydda och återfukta håret samtidigt som den kontrollerar frizz och flygigt hår. Resultatet blir en glansig finish som förstärker din önskade frisyr. Avokadoolja verkar närande och är rik (70%) på oljesyra, som är en mycket återfuktande fettsyra, och är även rik på mineraler och vitamin A, E och D.

Hur känns den? Eftersom den är silikonfri är den något "trögare" i sin konsistens och därmed fetare, den ger otrolig glans, perfekt för din hästsvans eller slick back bun! 

Tips är att ta lite produkt i torra toppar innan sängdags och fläta håret, skönhetssömn för kluvna toppar!

Håroljor med parfym! Perfekt för festen!

För vem? En hårolja för alla hudtyper som dessutom gör att håret doftar gott och mjukt som sammet med en lätt silkeslen finish samtidigt som den fyller på med fukt. Förtrollande doft av Hinoki + fuktig skog. 

Vad innehåller den? Squalane och avokadoolja samt vitamin E!

Hur känns den? Dryg! Lite räcker långt, gör håret otroligt glansigt och väldoftande! Perfekt finishprodukt för både rakt och lockigt hår.

För vem? Hårolja för både permanentat och naturligt lockigt hår då den har lock-bevarande egenskaper för glänsande och studsiga lockar. Kombination av Osmanthus, fruktig doft av aprikos och plommon med en mjuk doft av mysk.

Vad innehåller den? Arganolja, camelliaolja samt vitamin E!

Hur känns den? Även denna är dryg och räcker länge. Ger otroligt fin glans och förstärker ett lockigt hår och gör det väldoftande!

Ta en lagom mängd i handen, fördela jämnt, främst över skadade delar av håret, och avsluta din styling. För bästa effektivitet, applicera innan du använder fön eller en värmeverktyg.

"GLOWDIGGER" 25% RABATT SITE WIDE - GLOW RUSH WEEKEND DEAL! 

Idag fredag 24/11 till och med måndag den 27/11 får ni 25% rabatt på hela sortimentet (förutom på kit och rabatterade produkter) när ni använder koden GLOWDIGGER i kassan!

Vi hoppas ni är nyfikna på La'dors utbud av hårvård. Känner du dig osäker på vilka produkter som skulle passa dig och ditt hår är du varmt välkommen att mejla oss på info@glowid.se så hjälper vi dig med anpassade rekommendationer. 💖

/ Kram Team GLOWiD

Senast besökta