Koreanska sommartips och min sommarrutin!

Äntligen är sommaren här! Älskar den varma och fuktigare luften som för min del gör att hudvårdsrutinen blir aningen kortare än vanligt. Men, det kan också innebära en del nya hudvårdsutmaningar! Jag har därför samlat 5 vanliga hudproblem man kan råka ut för på sommaren samt lösningar för detta! Längst ner kommer min sommarrutin och jag beskriver som alltid också i vilka steg jag använder vad och lite extra tips och tricks!:) Hoppas ni ska gilla!

Problem 1. Fuktförlust!

Under sommaren bär vi lättare kläder och dricker mer vatten för att kyla ner vår kropp. Tänk på att ge samma möjlighet till din hud!

Man kan jämföra sommaren lite med en bastu, fukten i luften kombinerat med värmen öppnar upp porerna så att huden blir mer mottaglig för orenheter och oljor i luften. Det kan bidra till att man utvecklar blemmor, acne eller eksem.

Då vi svettas förlorar huden mycket fukt, vilket kan resultera i torr och irriterad hud där det yttre lagret av huden blir fösvagat = huden kan inte skydda sig optimalt från bland annat UV-strålar.  Fuktförlust stör också olje och vattenbalansen I huden= acne, ökad talgproduktion. 

Lösningsförslag: Självkart ska man dricka mycket vatten men var även noga med att använda produkter som ger bra  återfuktning och som skyddar hudbarrären så att den i sin tur kan göra sitt viktiga jobb! En ingrediens som är bra att leta efter för att åstadkomma detta är glycerin. Detta eftersom det låser in fukten i huden. I min sommarrutin längre ner finns flera produkter med glycerin I sig, såsom tex CICAPRO™ Refresh light cream som både återfuktar och skyddar. Så även fast det är varmt och fuktigt är det alltså viktigt att återfukta huden, oavsett hudtyp. Använd tunna konsistenser för att återfukta hellre än tjocka på sommaren. Till exempel klairs unscented supple preparatiom facial toner , klairs fundamental ampoule mist, hyggee all in one mist eller essencer såsom dr ceuracle tea tree essence, make prem safe me relief essence! Använd dem gärna I flera lager. Detta kallas 7-skin method och den innebär att med hjälp av tonern bygga upp en fuktbarriär och näring med flera lager för att få det där naturliga glowet innifrån. Med hjälp av den tunnare tonern ökar fuktighetsnivån i huden mer effektivt utan tungheten från tjockare krämer eller oljor, eftersom tonern/essence lättare och snabbare sjunker in i huden. Det är också ett sätt som funkar för alla hudtyper och det ger fukt och återställer pH-värdet samtidigt som det ger ett glow och fastare hud. Läs mer om metoden som funkar utmärkt på sommaren, genom att klicka här

 

Problem 2. Döda hudceller.

Om det är varmt i kombination med torrare luft kan huden lätt bygga upp en barriär av döda hudceller på grund av torrhet = tilltäppta porer och blemmor och glåmig hud.

Lösning: Mild exfoliering och återfuktning direkt efter. Dr ceuracle tea tree toner är perfekt för detta! Den hjälper till att på ett mycket milt sätt exfoliera huden för att få bort döda hudcellerna så att nya kan komma fram. Det hjälper också huden att bättre ta upp efterkommande produkter.

 

Problem 3. Förtidigt åldrande av huden och rynkor.

UV strålar är den största boven när det gäller åldrande av huden!

Lösning: Använd solskydd! Spf 40 minst och minst PA++ för både UVA -och UVB skydd. Dr ceuracle cica regen anti dust sungel har spf 50+ och PA++++ vilket ger ett bra skydd både mot UVA och UVB. 

Använd också gärna ett serum och kräm som bygger upp, stärker och lugnar huden. Centella asiatika är en ingrediens som både lugnar och stärker huden, så leta gärna efter det I ingrediensförteckningen! Klairs midnight blue calming cream (finns med I min sommarrutin😊) innehåller denna underbara ingrediens och är perfekt att kyla och lugna huden med efter varma sommardagar.  Andra ingredienser som jobbar med att stärka huden och öka kollagen och elasticitet i huden är peptiderna EGF och bFGF. Klairs midnight blue youth activating drops innehåller båda dessa peptider och är perfekt att använda i sin kvällsrutin på sommaren. 

 

Problem 4.Oljig hud och ökad talgproduktion vilket kan bidra till blockerade porer och glansig hud. 

Om hudens temperatur ökar med endast 1 grad, kan talgproduktionen öka med 10%!

Lösning: En bra rengöringsrutin som balanserar olje och talgproduktionen!

1. Den koreanska dubbeltvätten

Steg 1. Oljebaserad rengöring. För att ta bort all oljebaserat smink, solkräm och föroreningar, börja med en oljerengöring. Det är bra att börja med eftersom vatten stöter bort olja. Pumpa ut lite olja och massera ansiktet med mjuka, uppåtgående cirkelrörelser. Tillsätt sedan vatten i ansiktet och massera igen (om oljan nu ser mjölkig ut gör du rätt). Skölj med ljummet vatten. Detta hjälper till att balansera oljenivån I huden så att det inte blir en överproduktion (precis som fett löser fett löser olja olja). Tex Klairs gentle black cleansing oil är perfekt för detta steg.

Steg 2. Vattenbaserad rengöring. Med tanke på att man kan få mer oljig hud på sommaren så är det bra att leta efter kol i ingredienslistan. Detta eftersom kol hjälper till att ta bort överflödig olja eftersom kol drar ut orenheter och talgöverskott från huden, lite som en magnet! Det har också aningen nedmattande egenskaper och hjälper fram en klar och ren hud. Kol har använts för detta syfta under lång tid i Asien och man kan se det mer och mer i västerländska produkter också numera. Jag har självklart en sådan produkt i min sommarrutin och det är klairs charcoil soap:)

Problem 5.Pigmentering/bruna fläckar från solen.

Dessa kommer fram på grund av UV-strålarna från solen som är extra starka på sommaren. 

Lösning! Solskydd som fylls på flera gånger under dagen. Solskyddet ska skydda både mot UVA -och UVB strålar. Spf 40 minst och minst PA++ för både UVA -och UVB skydd. Dr ceuracle cica regen anti dust sungel har spf 50+ och PA++++ vilket ger ett bra skydd både mot UVA och UVB.

Andra saker att leta efter i ingrediensförteckningen är, antioxidanter. En av de allra kraftfullaste antioxidanterna är vitamin C! Den bör (i sin renaste form) användas på kvällen för bäst effekt eftersom den är mycket känslig för ljus och sol samt hjälper fram nya hudceller som är lite känsligare för solen. När jag skriver c-vitamin mot pigmentering så menar jag ”askorbinsyra” (även känd som ”L-askorbinsyra” eller LAA) C-vitamin i sin mest rena form! C-vitamin finns nämligen I många olika former och vissa passar bättre för dagtid än denna form.

Varför är just vitamin c (L-askorbinsyra) så bra mot pigmentering/bruna fläckar då? 

Jo! C-vitamin bleker/minskar hyperpigmentering! Åldersfläckar, aknefläckar eller till och med solfläckar som uppstår när melanin överproduceras. Att då applicera C-vitamin har visat sig hindra/minska produktionen av melanin vilket då även förhindrar pigmentering.

C-vitamin är känt för att skydda huden mot solens UVA- och UVB-strålar. Tack vare dess starka antioxidanta egenskaper hjälper det nämligen till att stärka huden. C-vitamin hjälper även huden att läka snabbare och lindrar irritation och klåda då den används på kvällen.

Dessutom ökar C-vitamin cellernas omsättning vilket hjälper huden att återhämta sig vid till exempel sårläkning. De antiinflammatoriska egenskaperna förhindrar rodnad och inflammation och även brännskador från solen. 

Självklart har jag därför med ett milt c-vitamin serum i min sommarrutin!:) Klairs freshly juiced vitamin drops med endast 5% askorbinsyra.

När du använt c-vitamin på kvällen, var noga med att rengöra ansiktet noga på morgonen och var extremt noga med solskydd på dagtid eftersom c-vitaminet har en milt exfolierande effekt.

Ät med fördel mycket vitaminer också, Kiwi är t.ex superbra:)

 

SOMMARRUTIN

Så med den gedigna bakgrunden om vanliga sommarhudvårdsproblem så kommer nu min sommarrutin uppdelad i en morgon - och kvällsrutin!:)

MORGONRUTIN

På sommaren blir det extra viktigt för mig att köra dubbelrengöring morgon och kväll eftersom den fuktigare luften gör att jag får mer olja i huden och behöver balansera det med hjälp av en oljerengöring.

  1. Dubbelrengöring

Steg 1. Klairs gentle black cleansing oil.  Massera in på torrt ansikte, tillsätt lite ljummet vatten och massera tills det blir en mjölkvit konsistens, skölj sedan av noga med ljummet vatten. Oljebaserad rengöring. Olja löser olja vilket gör att en oljebaserad tvätt balanserar oljan i huden så att det inte blir en överproduktion. 

Steg 2. Klairs charcoal soap. Eftersom min hud blir oljigare på sommaren så vill jag ha en rengöring med kol i. Detta eftersom det hjälper till att ta bort överflödig olja eftersom kol drar ut orenheter och talgöverskott från huden, lite som en magnet!

  1. Klairs Supple Preparation facial Toner som bland annat innehåller glycerin vilket låser In fukt i huden. Jag använder denna i ca 3 lager (låter den sjunka in emellan lagren I ca 30 sek-1 min innan nästa lager). Användning: 1. Efter rengöring, häll några droppar toner på en bomullsrondell och torka försiktigt av hela ansiktet. Häll sedan några droppar i handflatan och arbeta upp en värme genom att snabbt dra handflatorna mot varandra, massera och klappa sedan in tonern i hela ansiktet. När tonern torkar och sjunkit in i huden, häll ytterligare några droppar i handflatan och fortsätt i upp till ytterligare 6 omgångar. För att läsa mer om denna metod som kallas 7-skin method, klicka här
  1. CICAPRO™ Refresh light Cream. Jag använder en mycket lätt fuktkräm med tunn konsistens på sommaren, som inte täpper till. Denna innehåller också glycering för att låsa in fukt (vilket man lätt tappar när man svettas). 
  2. Klairs eye awakening gel 
  3. By wishtrend propolis ampoule. Denna är full med antioxidanter som tillsammans med solkrämen i steg 6 ger optimalt skydd mot oxidation och för tidigt åldrande från fria radikaler såsom solens UV strålar.
  4. Solkräm, Dr ceuracle Cica regen anti dust sun gel med spf 50 som skyddar både mot UVB och UVA med PA++++. Detta är en all-in-one produkt för fukt, näring och solskydd i en och samma produkt! Ingredienser som Actinidia Argute (Kiwi) extrakt ger huden antiinflammatoriska och antioxidantiska egenskaper samtidigt som det skyddar huden mot yttre föroreningar som till exempel damm och smuts. Den lätta konsistensen sjunker snabbt in i huden, utan någon vit yta och med långvarig återfuktning. Den innehåller även 1,51% ren Centella Complex som snabbt lugnar och reparerar skadad och känslig hud.
  5. Klairs illuminating supple blemish Cream. Denna bb-Cream sjunker lätt in i huden, täcker rodnad och porer, har spf 40, innehåller också hyaluronsyra som återfuktar. 

     

     

    KVÄLLSRUTIN

    1. Den koreanska dubbeltvätten.

    Steg 1. Klairs gentle black deep cleansing oil. Massera in på torrt ansikte, tillsätt lite ljummet vatten och massera tills det blir en mjölkvit konsistens, skölj sedan av noga med ljummet vatten. Olja löser olja vilket gör att en oljebaserad tvätt balanserar oljan i huden så att det inte blir en överproduktion. 

    Steg 2. Klairs gentle black charcoal soap. Eftersom min hud blir oljigare på sommaren så vill jag ha en rengöring med kol i. Detta eftersom det hjälper till att ta bort överflödig olja eftersom kol drar ut orenheter och talgöverskott från huden, lite som en magnet! Om hudens temperatur ökar med 1 grad, kan talgproduktionen öka med 10%!

    1. 1-2 dagar/vecka Dr ceuracle tea tree purifine 70 toner lugnar och löser upp olja och smuts innuti porerna med hjälp av BHA och tea tree och förebygger därmed uppbyggnad av döda hudceller och tilltäppta porer samt glåmig hud. Var dock noga med solskydd eftersom den innehåller en liten del BHA! När jag inte använder steg 2 använder jag detta steg på kvällen.
    2. Klairs supple Facial toner (använd även kring ögonen).
    3. GLOWID Cool and Calm sheetmask lugnar en varm sommarhud (Lägg gärna sheetmasken I kylen 10 min innan användning för en extra svalkande effekt). Denna sheetmask svalkar och lugnar huden, minskar och förebygger porer och blemmor samtidigt som den återfuktar effektivt! Med hjälp av små hål i masken vid näsa och panna som visar var man kan klippa i den så kan man också anpassa den efter den egna ansiktsformen. Lugnar huden, - Återfuktar, - Balanserar talgproduktionen, - Skyddar huden med antioxidanter, - Svalkar irriterad och känslig hud’

    Den verkar antiinflammatoriskt med ingredienser som grönt te, ingefära och lakrits som även balanserar hudens talgproduktion. Grönt te och ingefära är fulla med antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler samtidigt som de verkar lugnande på huden. Pepparmintsolja och lavendel lugnar och svalkar känslig hud medan Vitamin E derivat och natriumhyaluronat (beståndsdel från hyalyronsyra) verkar djupt återfuktande och utjämnande på huden. Passar alla hudtyper, särskilt oljig hud (vilket många får på sommaren).

    5. Klairs midnight blue youth activating drops. Denna tillsammans med steg 4, klairs c-vitamin serum boostar varandra. Dessa två tillsammans ökar nämligen på kollagenet I huden, ökar elasticiteten, minskar och förebygger rynkor och fina linjer,

    6. Några kvällar I veckan; Klairs freshly juiced c-vitamin serum. C-vitamin har antioxidanta egenskaper vilka skyddar huden från till exempel solens strålar. De antiinflammatoriska egenskaperna förhindrar rodnad och inflammation och även brännskador från solen. Denna är perfekt att använda direkt efter steg 3 eftersom de boostar varandras effekt! Använd kvällstid och var noga med att tvätta ansiktet oå morgonen samt använda högt solskydd när du använder c-vitamin (askorbinsyra).

    8. By wishtrend polyphenol in propolis ampoule.

    9. Klairs nourishing Eye butter

    9. Klairs midnight blue calming cream med lugnande centella asiatika

       

      Hela mitt sommarkit finns till 30% nedsatt pris, här!

       

       

      Önskar er ett underbart juli!

      Kram

      Cecilia

        Senast besökta