Oljerengöring för alla hudtyper! Vilken passar dig?

Oljerengöringen

Steg nummer ett i den koreanska dubbelrengöringsrutinen utgör ett fundamentalt steg för att påbörja sin rutin på ett optimalt sätt. Oljerengöringen smälter bort smink, smuts, fett/talg och annat smuts från huden som ansamlats under dagen eller natten och är det steget som verkligen kommer ta din hudvårdsrutin och dess resultat till nästa nivå om du ger det tid och engagemang! 

Lika löser lika.

Alltså att olja löser olja är en viktig funktion hos oljerengöringen. Det innebär att produkter vi burit under dagen som blandas med hudens svett och talg, som kan liknas vid "härdad olja" lättare avlägsnas med hjälp av en oljerengöring. 

Ska alla hudtyper använda en oljerengöring?

Oljrengöring rekommenderas till alla hudtyper, men är alltså särskilt bra om man har överproduktion av olja i huden, en så kallad oljig eller aknebenägen eller kombinerad hudtyp. Detta igen för att lika löser lika. En oljig eller aknebenägen hudtyp kan dubbelrengöra med både morgon och kväll på grund av den förhöjda oljeproduktionen i huden.

Oljerengöringen kan också vara ett ypperligt steg att addera till den torrare eller känsligare hudtypen då denna hudtyp naturligt saknar olja vilket gör att den torkar ut. Den torra hudtypen bör prioritera oljerengöring och dubbelrengöring framförallt till kvällsrutinen. Då en torr hud inte producerar lika mycket olja under natten kan det vara klokt att låta den lilla oljan som faktiskt har skapats, att låta den få vara kvar och kanske endast rengöra med lite vatten på morgonen.

Hur använder man en oljerengöring/balm på rätt sätt?

1. Applicera oljan eller balmet i handflatorna och värm upp produkten mellan händerna. Extra viktigt att du gör detta om det är ett rengöringsbalm, balmet ska smälta och bli till en olja.

2.Applicera alltid oljerengöring på torr hud och massera runt i minst 1-2 minuter, massera längre på områden med pormaskar som näsvingar till exempel. Smink och SPF kommer att smälta bort.

3. Addera ljummet vatten, hellre något varmare än kallare vatten då värme löser olja mer effektivt än kyla.

4. Emulgera upp en vit och mjölkig konsistens på huden med det ljumna vattnet, massera runt ytterligare någon minut och skölj sedan av med ljummet vatten.

5. Följ upp med din vattenbaserade rengöring för att avlägsna all olja och djuprengöra hudens porer.

- Applicera inte oljerengöring på fuktad hud!

 -Glöm inte att alltid emulgera upp oljerengöringen till en mjölk innan du sköljer av!

 -Skölj alltid av med ljummet vatten.

- Följ alltid upp med en vattenbaserad rengöring! 

Oljemassage för pormaskar.

När hudens talg härdas, alltså kommer i kontakt med syre kan svarta pormaskar formas i huden. Dessa talgpluggar kan vara svåra att få bort ur huden och du rekommenderas inte att klämma dem då det kan leda till ärrbildning och bakterieodling. Oljerengöring är därför en effektiv metod för att bli kvitt de svarta pormaskarna. Tricket är att massera området med pormaskar länge, vi pratar minst 5 minuter upp till 10 minuter för att sedan emulgera upp med ljummet vatten, skölja av och följa upp med vattenbaserad rengöring.

Vid vissa tillfällen kan man se hur pormaskarna avlägsnas, andra kan behöva följa upp med en lätt mekanisk peeling efter den vattenbaserade rengöringen för att hjälpa pormaskarna på traven.

Produktrekommendationer för alla hudtyper:

Flertalet av våra oljerengöringar passar fler än en hudtyp, men här kommer några rekommendationer riktat till varje hudtyp.

Oljerengöringar för normal hud:

Gentle Black Deep Cleansing Oil innehåller svart sojabönsolja och svartvinbärsolja som milt och skonsamt rengör huden bort från orenheter. Den är så skonsam att den även passar för känslig hud. Den har en allergivänlig formulering med vegetabiliska oljor som på ett milt sätt rengör, återfuktar och skyddar. 

 

Fig Cleansing Balm
Detta är ett härligt rengöringsbalm som består av fikon och 7,8% oljevatten som skonsamt rengör och avlägsnar alla orenheter från huden. Texturen omvandlas från en härlig balm till en olja när den kommer i kontakt med huden. När man sedan tillsätter vatten så emulguerar den till en mjölkig konsistens som effektivt avlägsnar make-up och döda hudceller. Det verkar även utjämnande på mörka fläckar och lugnar röd och irriterad hud.

 

Oljerengöringar för känslig hud

Safe me Relief Moisture Cleansing Milk Detta är en mjuk rengöringsmjölk som varsamt avlägsnar makeup och andra orenheter. Formulan innehåller sojaprotein och växtextrakt som återfukta och lugnar huden. Den har ett hudvänligt pH på 5,5 som gör den bra även för känslig hud. Innehåller sojaprotein som hjälper till att skapa en tunn film av protein som lämnas kvar på huden och som gör att huden förblir återfuktad även efter rengöring, utan att kännas klibbig. Här kan du se produkten in action!

Gentle Black Deep Cleansing Oil innehåller svart sojabönsolja och svartvinbärsolja som milt och skonsamt rengör huden bort från orenheter. Den är så skonsam att den även passar för känslig hud. Den har en allergivänlig formulering med vegetabiliska oljor som på ett milt sätt rengör, återfuktar och skyddar. 

Gentle Black Fresh Cleansing Oil Rengörings-olja för daglig användning med lätt konsistens. Smälter lätt bort smink, tar bort talg och lämnar huden fräsch med en återfuktad finish. Innehåller 85% växtbaserade oljor och är rik på fettsyra , linolsyra, antioxidanter och vitaminer. Den har en mild och kort ingredienslista med endast 6 ingredienser: Solrosfrö-olja (50%), Grape Seed Oil, Jojoba Seed Oil , Svarta vinbärsfrö-olja m.m.
Rekommenderas för alla hudtyper, särskilt fet och oljig hud eller den som önskar ett helt doftfritt alternativ jämfört med  Gentle Black Deep Cleansing Oil.

Oljerengöringar för torr/mogen hud

Hyal Reyouth Cleansing Foaming Balm Detta är en 2-1 rengöring med effekterna av både en balm rengöring och en skumrengöring. Det är en lättanvänd multirengöring med en uppfriskande och återfuktande finish. Med denna får du en mild rengöring som balanserar pH balansen i huden samtidigt som den bistår med en mild, icke irriterande peeling från PHA- och LHA-syra. samt återfuktande hyaluronsyra och lugnande Vitamin B5. Två milt exfolierande syror som är att föredra för en torr hy.

Melt + Cleanse Makeup Melting Balm 
Denna ger en mycket skonsam men effektiv djuprengöring av dina porer utan att torka ut. Innehåller omega-fettsyror från pumpa- och kameliafröolja som rengör och ger näring, kombinerat med  Purple Complex som är rikt på superfood-antioxidanter och näringsämnen som hjälper till att fräscha upp och bibehålla en jämnare, slätare hud.

Innehåller en fruktsyra mix av blåbär, apelsin & citron, sockerlönn, sockerör som tillsammans exfolierar och skonsamt förfinar huden samtidigt som den återfuktar och bistår till en synligt jämnare, slätare och välmående hud.

 

Oljerengöringar för oljig/aknebenägen hud

Soft Green Cleansing Balm Detta är en rengöring i balm form som effektivt rengör och avlägsnar smuts, överflödig talg och andra orenheter. Den rengör skonsamt utan att irritera och lämnar huden mjuk och återfuktad. Balm texturen kan liknas vid härlig sorbet som omvandlas till en silkig olja vid kontakt med huden som till sist blir till ett härligt, mjölkigt skum när vatten tillsätts. Detta för att skonsamt avlägsna alla rester av make-up och andra orenheter. Den återupplivar huden och jobbar för en jämnare hudton. Med tea tree olja och jojobaolja jobbar den anti inflammatoriskt på en oljig eller aknebenägen hud utan att täppa till porerna.

Gentle Black Fresh Cleansing Oil 

Rengörings-olja för daglig användning med lätt konsistens. Smälter lätt bort smink, tar bort talg och lämnar huden fräsch med en återfuktad finish. Innehåller 85% växt baserade oljor och är rik på fettsyra , linolsyra, antioxidanter och vitaminer. Den har en mild och kort ingredienslista med endast 6 ingredienser: Solrosfrö-olja (50%), Grape Seed Oil, Jojoba Seed Oil , Svarta vinbärsfrö-olja m.m.

Rekommenderas för alla hudtyper, särskilt fet och oljig hud.

Oljerengöringar för kombinerad hud

Pro Balance Pure Deep Cleansing Oil är en mild oljerengöring som effektivt tar bort smink och överflödig olja från huden och lämnar den mjuk och återfuktad. Den är formulerad med naturliga vegetabiliska oljor från olika växter och tar försiktigt bort smink utan irritation och ger en fräsch finish.

Den innehåller bland annat 44% solrosfröolja och även macadamianöt-olja vilka är fulla med antioxidanter som i sin tur ger anti-aging effekter såsom fastare och slätare hud. Den innehåller också ingredienser som lugnande olivolja och ängkrasseolja som tar bort döda hudceller och ger en klar hudton samt jojobaolja som lugnar irritationer i huden.

Den innehåller även Phyto G.Fer-kefir (en hudvänlig jäst) som lindrar inflammation samt ett "5 Probiotics Complex" vilket består av fem stycken goda bakteriearter (probiotika) som hjälper till att boosta hudens immunförsvar och balansera huden genom att bygga upp ett hälsosamt bakteriesystem. 

Safe Me Relief Moisture Cleansing Oil Detta är en lätt men mycket effektiv oljerengöring som rengör huden på djupet. Den har i kliniska tester visat sig rengöra och avlägsna hela 32% pormaskar efter en enda användning.
En mild men kraftfull formulering av oljor av växtextrakt som arbetar tillsammans för att avlägsna smuts och andra orenheter, som eventuell makeup och andra produkter. Passar en känslig, kombinerad hud med svarta pormaskar.

 

Vi hoppas du känner dig väl informerad gällande oljerengöringen och att du förhoppningsvis hittat en produkt som passar just din hud.

Glöm inte att vi har Auktoriserade Hudterapeuter tillgängliga, du alltid är välkommen att mejla oss gällande produktrekommendationer eller om du har övriga frågor till oss på info@glowid.se 💖

Get, set, glow!✨

Senast besökta