Brinner du för sociala medier, content-skapande och K-Beauty? Vill du arbeta med koreansk hudvård i en dynamisk och upplyftande miljö? Vill du vara med och bygga varumärket GLOWiD i Norden och sprida ordet om koreanska skönhetsprodukter? Då vill vi ha dig i vårt team!


Vi söker nu en vikarierande SoMe Manager. Som Social Media Manager för GLOWiD kommer du att ansvara för att kurera, producera och utveckla innehåll till alla våra sociala medie-kanaler. På GLOWiD arbetar vi mycket med EGC-genererat innehåll – Employer Generated Content. Det betyder att du kommer att vara ett välkänt ansikte i vårt GLOWiD-community.

Du är en del av marknadsföringskampanjer och konsumentaktiveringar som driver engagemang, varumärkesmedvetenhet och försäljning. Du kommer att hantera de kommunikationen utåt av de dagliga aktiveringarna, och det är ditt ansvar att göra både kort- och långsiktiga strategier för att stärka varumärkets image och för att stödja de övergripande målen.

Vi ser gärna att tillträdet av vikariatet sker i slutet av maj månad 2024 och fram till 1a december 2025 med möjlighet till förlängning inom bolaget.

Din roll och ditt ansvar: I nära samarbete med företagets Sales Manager, Concept Manager och Content Marketing Manager kommer du att optimera varumärkets närvaro på marknaden och kurera innehåll för produktlanseringar, kampanjutföranden, samarbeten, event och andra koncept.

Mer specifikt kommer du att:
• Optimera varumärkets röst på den svenska och nordiska marknaden via effektivt och högkvalitativt innehåll i alla sociala medie-kanaler.

• Samarbeta med interna team för att utveckla innehåll och målgruppsanpassa detta innehåll till bolagets olika målgrupper.

• Hjälpa PR-teamet att identifiera och bygga relationer med relevanta influencers, redaktörer och våra interna EGC- och UGC-kreatörer samt hjälpa till med produktutskick.

• Jobba med omvärldsbevakning för trender, funktioner och uppdateringar vad gäller sociala medier.

• Interagera med följare/kunder och besvara inkommande frågor och kommentarer dagligen.

• Vid behov skriva blogginlägg.

Kvalifikationer
För oss på GLOWiD rankas personlighet högt. För att du ska lyckas i denna jobbroll är det till din fördel om du har tidigare erfarenhet inom hudvård/beauty branschen, är bekväm både bakom och framför kameran och har ett öga för estetik.

• Du är villig att eller har erfarenhet av att arbeta både framför och bakom kameran.

• Du har en ypperlig känsla för digital kommunikation och bildspråk med förmåga att bygga och upprätthålla varumärkets grafiska profil.

• Du har hudvårdserfarenhet eller -kunskap, med en "eager to learn"-mentalitet.

• Du behärskar svenska och engelska flytande.

• Stark projektledning och organisatorisk förmåga med förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt.

• Passion för kommunikation, sociala medier, influencer marketing och trendspaning inom det digitala marknadsföringsområdet såväl som i K-beauty-världen.

Meriterande:

• Du är auktoriserad hudterapeut med godkänd examen eller har arbetat inom detta område.

• Du kan förstå och/eller kommunicera flytande på något av följande språk: finska, norska, danska och/eller tyska.

Din profil:

Du är en genuin, positiv, varm, kreativ och ambitiös kommunikatör som älskar att skapa.

Du är säker på att hantera flera uppgifter och projekt och förhålla dig till både långsiktiga och snäva deadlines samtidigt som du har ett öga för detaljer.

Du är kreativ och proaktiv och kan arbeta både självständigt och i team.

Du har ett starkt personligt intresse för sociala medier, trender och influencer-landskapet.

Du vet hur du driver starka varumärkeskampanjer och försäljning.


Om GLOWiD:

Vi på GLOWiD är ledande och auktoriserade återförsäljare samt distributör för noga utvalda varumärken. Vi är exklusiva distributörer för alla våra märken och kan därför säkerställa kvalitén på allt vi säljer. Det innebär att vi köper direkt från det koreanska varumärket. På GLOWiD har vi kontinuerlig kontakt med tillverkarna i Korea för att få testa nya produkter samt få information om både nya trender och innovationer inom koreansk hudvård för att alltid vara uppdaterade och i framkant.

Nästa steg: Skicka in din ansökan innehållandes CV och personligt brev senast 4/3-2024 till rekrytering@glowid.se
Vi ser fram emot att höra från dig!

Jobbroll: Social Media Manager
Plats: Stockholm – Hybrid
Jobbtyp: Vikarierande tjänst – heltid med tidsram minst 1 år och tre månader